oko 300 učenika

Milenijska fotografija u čast Ivi: 'Ponašamo se kao da je tu...'

Foto: Pixsell
1/3
05.09.2019.
u 17:36

Imanje na samoj obali Save, na koje je volio doći Ivo Gregurević i s njega promatrati rijeku koju je jako volio podsjeća na njega. Njegovi najbolji prijatelji ne kriju tugu što ga više nema

Dani hrvatskog filma Orašje 2019. prvi puta bez svog utemeljitelja, ali zato u svom nazivu od ove godine imaju njegovo ime Ivo Gregurević. U četvrtak je na obali Save snimljena je milenijska fotografija na kojoj je oko 300 učenika Srednje škole fra Martina Nedića i Škole nogometa Atletiko iz Orašja svojim tijelima tvorili lik Ive Gregurevića. Ovo je Šimi Strikomanu 686. milenijska fotografija.

- U ovih dvadesetak godina snimio sam 686 milenijskih fotografija u 219 gradova. Da bi ih snimio prešao sam oko 1,5 milijun kilometara. Nažalost, plejadi eminentnih glumaca koji više nisu među nama, Eni Begović, Borisu Dvorniku, Fabijanu Šovagoviću pridružio se i Ivo. Ne jednom smo razgovarali da bi trebalo snimiti milenijsku fotografiju, bila je to njegova ideja, ali nikako nismo uspijevali i sada sam to odradio bez njega – rekao je Strikoman, piše 24sata.hr. 

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Imanje na samoj obali Save, na koje je volio doći Ivo Gregurević i s njega promatrati rijeku koju je jako volio podsjeća na njega. Njegovi najbolji prijatelji ne kriju tugu što ga više nema. Još uvijek su u nevjerici, nitko nije očekivao da će tako iznenada i brzo biti primorani organizirati festival bez glumca koji je nadasve bio čovjek i pravi domaćin.

- Ponašamo se kao da je on među nama i sve će biti rađeno njemu u spomen. I današnje snimanje milenijske fotografije koju radi naš eminentni fotograf, snimatelj i filmski redatelj Šime Strikoman iz Šibenika. Mislim da je to nešto fantastično što će promovirati ovaj festival i ovaj kraj, a samog Ivu ne treba promovirati, jer za njega znaju. Novina na ovogodišnjem festivalu su tri dječja filma, a biti će i dosta sadržaja poput Memorijalnog nogometnog turnira Ivo Gregurević na kojem će sudjelovati Dinamo iz Zagreba, NK Osijek, Zrinski iz Mostara i ekipa iz Orašja. U vrijeme festivalskih dana biti će dosta partyja koji će biti tematski, na temu onoga što je Ivo Gregurević volio, party s ribičima, već je bio skup oldtimera čiji je član bio Ivo, druženje s lovcima, jer to su ljudi htjeli i to su jako dobre priče koje će obogatiti festivalske dane. Jedino tako možemo očuvati uspomenu na tu ljudsku i glumačku gromadu bosanske Posavine na što smo mi izuzetno ponosni – rekao je Iljo Benković Drca, predsjednik organizacijskog odbora Dana hrvatskog filma Orašje 2019. koji počinje u subotu 07. rujna i trajati će do 14. rujna.

Prije nego se podigne festivalska zavjesa u blizini nove sportske dvorane novom parku u blizini Gimnazije u Orašju biti će u parku kod nove sportske dvorane u Orašju. Ovogodišnja manifestacija bit će održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Festival će otvoriti film „Dopunska nastava“, redatelja Ivana Gorana Viteza, a riječ je o trileru s elementima komedije koji se bavi talačkom situacijom u osnovnoj školi u provincijskom hrvatskom gradu.

U festivalskim danima u Orašju će biti svega, glazbe, etno štiha, gastro posavskih delicija i srdačne dobrodošlice svojstvene Posavljacima. U Orašju  i ove godine će se okupiti elita hrvatskoga glumišta, sjajna  ekipa filmaša, glumaca, redatelja, scenarista, djelatnika iz filmske industrije, te brojnih osoba iz javnog života, svijeta politike, kulture i sporta.

Ivo Gregurević, preminuo je u svom stanu u Zagrebu 01. siječnja 2019. godine u 67. godini života. Pokopan je 07.siječnja 2019. u rodnoj Mahali kod Orašja. Ostavio je iza sebe bogatu ostavštinu, svoje prijatelje, koji su mu bili najbliži suradnici organizacije Dana hrvatskog filma u Orašju punih 23 godine. Ove godine oni to prvi puta čine bez njega, i svojski se trude da sve bude onako kako je to bilo i dok je Ivo bio s njima. Ničega neće nedostajati osim njegovog osmijeha uzornog domaćina koji je sve dočekivao širokog srca kao Posavina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije