Prodajom do stipendija

Mostovi - tema Napretkova kalendara za 2017. godinu

03.11.2016.
u 10:00

Već je postala tradicija da Hrvatsko kulturno društvo Napredak tiska zidni tematski kalendar. Sukladno umjetničkim i arhitektonskim vrijednostima mostova, Napredak je za 2017. godinu odlučio prirediti zidni kalendar s temom svjetskih, europskih, bosanskohercegovačkih i hrvatskih mostova.

“Od svega što čovjek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova”, kazao je naš nobelovac i Napretkov stipendist Ivo Andrić.

Kalendar je formata A3 na 13 listova i potpisuje ga Agencija za grafički dizajn i nakladništvo Objektiv iz Mostara, a svi oni koji ga žele kupiti mogu ga naručiti u HKD Napredak – Središnja uprava Sarajevo. Cijena je 5 KM. Dobit od prodaje kalendara ide u Napretkov Fond za stipendiranje i sveučilište “Ivo Andrić - Vladimir Prelog”.

HKD Napredak utemeljen je 1902. godine. Član je UN-ovih nevladinih udruga i punopravni član Europskog centra za radnička pitanja (EZA). EZA je mreža s više od 60 organizacija iz 20 europskih zemalja koje se oslanjaju na kršćansko-socijalne vrijednosti. Napredak ima više od 20.000 članova u 64 podružnice i 3 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Od svog utemeljenja skrbi o učenicima i studentima. Pomaganje studenata i dalje je osnovna djelatnost Napretka nakon obnove 1990. godine. U posljednjih 20 godina Napredak je podijelio više od 2850 stipendija i potpora.

Da nije bilo Napretka, Vladimir Prelog i Ivo Andrić, koji su bili njegovi stipendisti, možda ne bi bili nobelovci, a Nikola Šop, Ivan Padovan, Ismet Mujezinović, Gabrijel Jurkić i mnogi drugi možda ne bi postigli takve uspjehe.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije