Hercegovina

Na Ramskom jezeru i Blidinju snima se film ‘Drvo’

07.02.2017.
u 08:00

U Rami je ovih dana boravila ekipa dramskih i filmskih umjetnika iz Portugala, Španjolske, Srbije, BiH i Njemačke radi snimanja filma “Drvo”, prenosi portal rama-prozor.info.

Po riječima producentice Kumjane Novakove, film govori o čovjeku koji je kao dijete preživio Drugi svjetski rat i koji 90-ih prolazi kroz rat na ovim prostorima te na neki način pokušava naći samoga sebe prije svih tih tragičnih zbivanja, odnosno upoznati sebe kao dječaka koji ulazi u život nekako čisto.

Direktor filma André Gil Mata je iz Portugala, u Bosnu i Hercegovinu je došao 2013. godine i po prvi put shvatio da je zapravo ta cikličnost u životu nešto što je zajedničko svim područjima i što spaja zemlje koje se bore s vlastitom prošlošću. Radio je tri godine na pripremi filma dok nije ušao u proces produkcije. Ovo je druga suradnja Gil Mata i Joane Ferreiro i posebno Kumjane Novakove, kao nekoga tko živi i radi u BiH.

Redateljski pristup filmu je minimalistički, tako da je svaka scena jedan kadar.

U filmu glumi troje glumaca: Petar Fradelić (Ibro), Filip Živanović (dječak) i Sanja Vrzić (majka) te pas Arna, koji je pas glavnog glumca.

Film se snima u Sarajevu, na Ramskom jezeru, Blidinju, Bjelašnici, a jedan dan snimanja bio je u Gračacu. Film prati vodu, zato što se priča događa kao putovanje glavnog glumca barkom da dođe do pitke vode.

Financiranje ovog filmskog projekta u potpunosti je iz Portugala.

U ekipi se nadaju kako će do kraja veljače uspjeti završiti snimanje filma i da će film biti spreman za prikazivanje 2018. godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije