‘Svečanost teatra’

Narodno pozorište slavi veliki jubilej

16.11.2016.
u 09:00

Ovaj je mjesec u Narodnom pozorištu Mostar u znaku jubileja, a svečanost obilježavanja tih jubileja bit će odžana u petak, 18. 11. u 20 sati na Velikoj sceni, kada će svoju radost kolektiv Narodnog pozorišta Mostar podijeliti s publikom, zbog koje i postoji. Ulaz na svečanost – svojevrsnu predstavu u produkciji Narodnog pozorišta Mostar (NPM) koja će po prvi puta biti izvedena – besplatan je.

“Mi nismo teatar od lokalnog značaja i nikada na to nećemo pristati. Narodno pozorište Mostar jednako je značajno za sve razine vlasti u državi. Ali, moramo reći i da financijske probleme doživljavamo kao svojevrstan izazov. Imali smo i težih problema pa smo ih prevladali”, rekao je ravnatelj NP-a Mostar Almir Mujkanović. Napomenuo je i da je posljednja obnova zgrade NPM-a rađena prije 40 godina, a uprava kazališta, uz pomoć drugih subjekata i osnivača, radi na iznalaženju sredstava za značajnija ulaganja u obnovu zgrade.

NP Mostar radi i na novoj predstavi “Odumiranje međeda”, Branka Ćopića.

“Ova će predstava na vrlo privlačan i duhovit način progovoriti u problemima u BiH. Ćopić je 1966. s ovim tekstom u onom sustavu započeo svoju borbu s korupcijom, nepotizmom i pljačkom..., naš cilj je da 2016. tu borbu završimo - kazao je redatelj predstave Emir Kapetanović.

Ovaj je mjesec u NPM-u sadržajima iznimno bogat: nakon svečanosti proslave jubileja u petak, 18. 11., u ponedjeljak, 28. 11. slijedi gostovanje glumca, boema, poete Miodraga Mikija Trifunova, koji gostuje u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar.

Istodobno, Narodno pozorište Mostar ovoga mjeseca očekuju brojna gostovanja: predstava “Ajmo na fuka” (koprodukcija Narodnog pozorišta Mostar i HNK Mostar) gostuje u Beču i Zagrebu, a “Mrtve ribe plivaju na leđima” (koprodukcija Narodnog pozorišta Mostar, HNK Mostar i BNP Zenica) na festivalu u Tuzli, a zatim i na 33. susretima kazališta BiH u Brčkom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije