Laureat Pero Zubac

Nove poeme o Mostaru pisat će neki novi klinci

18.10.2017.
u 10:00

Dodjelom nagrade koja nosi ime po Aleksi Šantiću ovogodišnjem laureatu Peri Zupcu, završene su 98. “Šantićeve večeri poezije”, koje su se kroz sedam dana prvi put nakon rata održale na području čitavog Mostara.

Zupcu su simbolično uručeni šešir i štap te novčana nagrada u iznosu od 5000 maraka.

Autor poeme “Mostarske kiše” je nakon dvanaest godina ponovno boravio u gradu na Neretvi, uz koji ga vežu brojne lijepe uspomene, pa nisu izostale niti emocije koje je rado podijelio sa svojim domaćinima. - Ne sviđa mi se što još uvijek Mostar nije ono što je bio. Mislim, nikad više neće biti tih ljudi, nikad neće biti te atmosfere. No, važno je da se u Mostaru i dalje igra, da se i dalje pjeva, da se piše i da ipak bude programa u čitavom gradu. Da ljudi s obje obale dolaze na te događaje - kazao je Zubac.

Pjesnik i novinar prisjetio se svoga djetinjstva, vremena kad je igrao nogomet, druženja s legendarnim Mišom Marićem, koji je, između ostalog, osnovao ansambl “Mostarske kiše”, ali i svoje platonske ljubavi iz istoimene poeme s kojom se proslavio.

Na upit novinara “što kad bi trebao napisati još jednu strofu poeme Mostarske kiše”, kazao je kako je to nemoguće, jer “ta je poema definitivno gotova”. Nove poeme u Mostaru, kako je zaključio, trebaju pisati novi klinci.

Da će o Mostaru biti još poema i da će mlade generacije gradu na Neretvi vratiti epitet “Grada pjesnika”, organizatori manifestacije ne sumnjaju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije