skupština

Novo vodstvo nakon 30 godina, Nikola Čiča na čelu HKD Napredak

06.07.2019.
u 18:25

Nikola Čiča kaže da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Topića te da će ovo društvo i dalje pomagati najboljima.

Franjo Topić, čovjek koji je prije skoro trideset godina doprinio obnovi HKD Napredak, oprostio se danas od funkcije predsjednika. Profesor Franjo Topić imenovan je počasnim predsjednikom, a novi predsjednik ovog veoma utjecajnog kulturnog i nacionalnog društva u Bosni i Hercegovini je Nikola Čiča, dosadašnji predsjednik HKD Napredak Tuzla.

Nikola Čiča kaže da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Topića te da će ovo društvo i dalje pomagati najboljima.

- Misija Napretka će ostati uvijek humana, jer sve što činimo kroz Hrvatsko kulturno društvo Napredak je na dobrobit ljudi bilo kroz kulturu ili konkretne društvene aktivnosti. Počašćen sam time što sam dobio priliku voditi Hrvatsko kulturno društvo Napredak. To je zaista velik izazov, ali vjerujte i velika čast - rekao je Nikola Čiča, novoizabrani predsjednik HKD Napredak.

Profesor Franjo Topić, počasni predsjednik HKD Napredak kaže da će zauvijek ostati uz Napredak.

- Fenomen je vrijedan pažnje da u 29 godina nismo imali svađu i nikada je nećemo imati. Napredak treba nastaviti kao i dosada širiti pozitivno ozračje u ovoj zemlji i na taj način slati pozitivnu poruku da je ovdje moguće solidno živjeti - poručio je istaknuti profesor i svećenik Franjo Topić koji je itekako doprinio razvoju mira i suživota u Bosni i Hercegovini.

Dopredsjednici HKD su Miroslav Landeka, Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić te Josi Križanović. U Središnju upravu odabrani su Franjo Topić, Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević, Danijel Stanić.

Novi Nadzorni odbor čine Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Profesor Franjo Topić ostat će zapamćen kao čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos širenju mira u Bosni i Hercegovini, ali i koji je posljednjih godina pozivao ljude da ostanu u ovoj zemlji.

Profesor Franjo Topić dobitnik je brojnih međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a posljednja koju je primio u travnju u Sarajevu je najvažnija u BiH - Šestoaprilska nagrada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije