Završili Osmi dani filma u Mostaru

Oraški i mostarski festivali su jako važni za ovu sredinu

gregurevic
Foto: Večernji list
15.10.2014.
u 11:37

Ovogodišnje izdanje Dana filma Mostar otvoreno je 10. listopada u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”, i to projekcijom filma “Broj 55” redatelja Kristijana Milića

- Mislim da su i Dani hrvatskog filma u Orašju kao i Dani filma u Mostaru od iznimne važnosti za ovu sredinu. Ta dva festivala slična su po varijanti, premda Mostar kao veći grad može ponuditi više od Orašja. Ali s druge strane, u Orašje, za razliku od recimo Pulskog festivala na koji dođe vrlo malo glumaca, dođe više od 40 glumaca i redatelja - kazao je bard hrvatskog glumišta Ivo Gregurević, primajući iz ruku premijera Hercegovačko-neretvanske županije Denisa Lasića nagradu za životno djelo “Stablo ljubavi”.

Ovogodišnje izdanje Dana filma Mostar otvoreno je 10. listopada u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”, i to projekcijom filma “Broj 55” redatelja Kristijana Milića.

Ukupno je prikazano 9 filmova, a uz navedene prikazani su i filmovi “Most na kraju svijeta”, Branka Ištvančića, “Mamula”, Milana Todorovića, “Kosac”, Zvonimira Jurića, “Visoka modna napetost”, Filipa Šovagovića, “Top je bio vreo”, Slobodana Skerlića te “Happy Endings”, Darke Šuvaka.

Na Dane filma u Mostaru, na žalost, bacila je sjenu vijest o smrti dvoje velikana hrvatskog glumišta Ane Karić i Borisa Buzančića, kojima su kolege u Mostaru odale počast.

Mislim da je publika mogla uživati u dobrim filmovima, a za nešto više potrebna su izdašnija financijska sredstva, te se nadam kako ćemo s ovim promjenama u društvu i na političkoj sceni steći bolje uvjete za Dane filma Mostar - kazao je direktor Dana filma u Mostaru Slaven Knezović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije