Nastavlja nizati uspjehe

Osam nagrada za „Identitluk“ na festivalu u Brčkom

27.11.2020.
u 14:01

Predstava „Identitluk“ autorski projekat ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a prema motivima djela Amina Maaloufa, nastavlja nizati svoje uspjehe na festivalima, te je na 37. Susretima kazališta BiH u Brčkom nagrađena sa čak osam nagrada.

Stručni žiri koji je radio u sastavu: kazališni kritičar Nedžad Ibrahimović, glumac Slaven Knezović i redatelj Goran Damjanac dodijelio je jednoglasno Grand prix Susreta za najbolju žensku ulogu Jeleni Kordić – Kuret za ulogu Tereze Bevande Duspare. U kategoriji nagrada kazalištima iz Bosne i Hercegovine, stručni žiri je dodijelio: nagradu za najbolju mladu glumicu Ajli Hamzić za ulogu Safete Hadžiavdić, nagradu za najboljeg mladog glumca Draženu Pavloviću za ulogu Hamze Đule, nagradu za glazbu Huseinu Oručeviću, nagradu za najbolju žensku ulogu Ameli Kreso za ulogu Lejle Peco, te nagradu za najbolju predstavu u cjelini „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog“ predstavi “Identitluk”.

Osim šest nagrada koje je dodijelio Stručni žiri festivala, Žiri publike dodijelio je nagradu za najboljeg glumca festivala Ivanu Skoki, te nagradu za najbolju glumicu festivala Ajli Hamzić, čime je broj nagrada zaokružen na osam.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije