ŠIROKI BRIJEG

Otvorena izložba slika polaznika likovnih radionica

Foto: VL
1/5
08.06.2019.
u 15:03

U Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu otvorena je izložba slika 60-ak polaznika likovnih radionica u organizaciji likovne kolonije „Brijeg“. Na tim likovnim radionicama sudjelovali su uglavnom učenici širokobrijeških osnovnih škola. Nazočne su tijekom programa otvaranja ove izložbe pozdravili voditelji radionica Srećko Slišković i Anđelka Hrkać.

- Ovdje je izloženo 60-ak slika djece i onih malo odraslijih, a riječ je mahom o uljima na platnu, kazao je Srećko Slišković koji je naglasio kako se brojni mladi polaznici likovnih radionica bave sportom ili glazbom.  

Anđelka Hrkać je istaknula kako slike govore više od riječi te se obratila roditeljima mladih slikara:

- Vjerujem da ste i vi ponosni kao što sam ja ponosna na njih!

Program otvaranje ove izložbe upotpunili su polaznici likovne kolonije „Brijeg“ svojim čitanjem poezije, a otpjevali su nekoliko glazbenih brojeva. 

Posjetitelji izložbe, posebno poznavatelji likovne umjetnosti, bili su ugodno iznenađeni kvalitetom brojnih izloženih slika. 

Izložbu je otvorio Toni Galić, savjetnik širokobriješkog gradonačelnika za odnose s javnošću, koji je čestitao polaznicima, voditeljima likovnih radionica i roditeljima na uloženom trudu i poticanju kreativnog razvoja mladih.

U Širokom Brijegu živi oko 50 magistara likovnih umjetnosti i profesora likovne kulture te nekoliko nastavnika likovnog odgoja i brojni slikari amatera koja su se iskazali na izložbama koje se priređuju u više galerija i drugih prostora. Velika zasluga za sve to pripada tradiciji, Akademiji likovnih umjetnosti, Franjevačkom muzeju i galeriji, nastavnicima likovnog odgoja u školama, likovnoj koloniji „Brijeg“ i drugim likovnim kolonijama. 

Fenomen likovnosti u Širokom Brijegu zaslužuje dublju analizu. Ova izložba pokazala je da u Širokom Brijegu na mladima likovni život ostaje.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije