Dokumentarni film o glazbenom genijalcu

Ovo je istinski Zappa

26.03.2020.
u 12:25

Dokumentarac o inovativnom glazbenom genijalcu Franku Zappi premijerno će biti prikazan ovoga ožujka u Austinu. Redatelj dokumentarca je Alex Winter, koji je na filmu radio pune četiri godine došao je do snimaka iz života Franka Zappe koji nisu još iscurili u javnost, a pratit će cijeli njegov život. 
Film je satkan od komentara Franka, njegove žene Gail, gitarista Stevea Vaija i Mikea Keneallyja, članova pratćeg sastava Mothers of Invention i dr. 
“Zappa je bio ekstremno kompliciran i briljantan čovjek koji je imao neprijatelja/klevetnika koliko i fanova te se nadam da će ga publika nakon dokumentarca smatrati zadivljujućim i značajnim američkim izvođačem, kakvim ga i ja smatram”, izjavio je Winters za Rolling Stone.

Alex je imao neograničen pristup svemu što je u našem trezoru i potpunu kreativnu slobodu da napravi ovaj film, za razliku od drugih filmaša", kaže Zappin sin Ahmet. 
"Ovaj je film daleko najintimniji i najopsežniji pogled na inovativni život Franka Zappe, kojeg je Frank vlastitim riječima pripovijedao. Poprilično je nevjerojatno ono što je Alex postigao. Ovo je istinski dokumentarac o Zappi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije