presedan

Pjesnički festival bez publike u istom danu otvoren i zatvoren

14.12.2016.
u 10:00

Međunarodni festival poezije za djecu i mlade “Pjesmarica Petru Kočiću”, koji se trebao održati od 12. do 16. prosinca, zatvoren je isti dan kad je otvoren. Naime, organizator Forum teatar bio je primoran otkazati održavanje najstarije književne manifestacije za djecu zbog odluke Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da ove godine smanji iznos sredstava za sufinanciranje manifestacija kulture. Direktor Festivala Vitomir Mitrić rekao je novinarima da je manifestacija ove godine održana na poseban način zbog nedostatka novca.

“Ubuduće se mora raditi drukčije. I ove godine na natječaj Festivala stigao je velik broj izuzetnih dječjih radova i mladih pjesnika koji su posebni jer su rađeni prema motivima koje smo predložili natječajem. To nas obvezuje da se i dalje borimo za opstanak mladih pjesničkih potencijala”, naglasio je Mitrić, dodavši kako će ustrajati u nakani da u budućnosti ipak održe ovaj festival.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije