Rano mu preminuli roditelji

Poginuo mladi umjetnik, bez obitelji, prijatelji skupljaju novac za sahranu

19.09.2020.
u 16:55

Prije više od dva mjeseca mladi umjetnik Roman Wagner poginuo je u prometnoj nesreći. Međutim, pogreb još nije održan, a njegovo tijelo se još uvijek nalazi na odjelu Sudske medicine u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

Sada ćete se vjerojattno upitati zašto. Roman nema rodbine u Hrvatskoj, pa nije imao tko ni preuzeti njegove posmrtne ostatke. Sada njegovi prijatelji preko Facebooka organiziraju akciju i skupljaju novac kako bi se Romana sahranilo na dostojanstven način.

- Naš dragi prijatelj Roman Wagner nažalost više nije s nama. Poginuo je u automobilskoj nesreći 11. srpnja 2020., sam u automobilu, bez drugih sudionika nesreće. Kako su Romanovi roditelji Zoltan i Ivana (Vlkov Wagner) preminuli već ranije, u Hrvatskoj više nema živih članova njihove obitelji. Zbog toga je Romanovo tijelo, prema službenoj proceduri, prebačeno na odjel Sudske medicine na Šalati, gdje se još uvijek nalazi, već preko 2 mjeseca - pišu na Facebooku njegovi prijatelji.

- Mi smo njegovi prijatelji i kolege, i tek smo prije koji dan saznali sve ovo. Tužni i ogorčeni odlučili smo našem Romanu pružiti sprovod, pokopati ga u obiteljsku grobnicu na Mirogoju kraj njegovih roditelja. Želimo mu pružiti oproštaj vrijedan dobrog čovjeka kakav je Roman bio. S obzirom na to da u Hrvatskoj više nema rodbine, dopustit će nam kao prijateljima pokojnika da preuzmemo tijelo i organiziramo ispraćaj.

Raspitali smo se oko detalja, zbrojili sve troškove, i za te potrebe moramo skupiti oko 10.000 kuna. Ovim putem molimo svakoga tko je u mogućnosti, tko je volio i cijenio Romana i njegove roditelje, da pripomogne koliko može, uplatom na račun koji smo otvorili upravo za tu priliku - navode njegovi prijatelji.

Poginuli umjetnik Roman Wagner rođen je 1980. godine u Zagrebu, roditelji su mu pok. Ivana Vlkov, inače poznata hrvatska redateljica crtića i glumica, te pok. Zoltan Wagner, poznati montažer HRT-a.

Roman se aktivno bavio režijom, montažom, glumom, Također, posuđivao je i glas za likove popularnih crtića.

Više o Romanu i samoj akciji pronađite na stranici na Facebook stranici Roman Wagner - ispraćaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije