Aktivnosti u tijeku

‘Posavsko kolo’ počinje 30. 7.

14.07.2017.
u 10:00

U Odžaku je održana prva sjednica organizacijskog odbora za obilježavanje ovogodišnjeg “Posavskog kola”, tradicionalne kulturno–zabavne manifestacije koja okuplja nekoliko tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva, a završava velikom smotrom folklornih skupina. Sjednici su se odazvali predstavnici odžačkih institucija koje će tijekom manifestacije pružati svoje usluge. Obilježavanje “Posavskog kola” započinje 30. ovog mjeseca odbojkaškim turnirom u Potočanima, a završava 16. kolovoza rock koncertom u Prudu. Ovogodišnja manifestacija proširena je s nekoliko novih događaja tako da je - kako je istaknuto - planirano 16 različitih aktivnosti.

Više aktivnosti

Sredstva potrebna za obilježavanje “Posavskog kola” od oko 40 tisuća maraka osigurana su u općinskom proračunu. Program obilježavanja s financijskim pokazateljima naći će se na idućoj sjednici općinskog vijeća idućeg tjedna kada će vijećnici utvrditi i usvojiti program obilježavanja te, u općini, najveće manifestacije. Predsjednik organizacijskog odbora za obilježavanje “Posavskog kola 2017.” načelnik odžačke općine Jakov Ivanković, kazao je da su aktivnosti i događaji u odnosu na prethodne godine povećani. Cilj je da ovu manifestaciju kao i samo “Posavsko kolo” stalno unapređujemo i povećavamo te joj dajemo veće značenje jer je to jedna od središnjih manifestacija u ovoj općini.

Zabavni program

Ono što je novo u odnosu na prethodne godine je festival odbojke na pijesku koji će se ove godine održati na gradskom stadionu, a bit će negdje oko 200 sudionika, djece iz regije, kazao je Ivanković. Dodao je i da je općina kroz sredstva koja je dobila od donacija uložila popriličan iznos novca i siguran je da će biti jedan od najkvalitetnijih terena za odbojku na pijesku. - U programu će biti i memorijalni turnir “Amir Jukić”, večer pjesme i plesa, kulenijada, rock koncert, večer duhovne glazbe. - Ono što bih naglasio je i smotra folklora koja će se održati 15. kolovoza, a koja okuplja oko 10.000 ljudi.

Za kraj je kazao kako ova manifestacija uvelike pridonosi ugledu općine, a cilj je da se dobar glas ove općine čuje daleko. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije