petak i subotu

Predstava Oholica u Lutkarskom kazalištu u Mostaru

18.05.2022.
u 17:04

U Lutkarskom kazalištu Mostar ovoga vikenda posjetitelji će imati priliku pogledati predstavu Oholica.
Predstava će se igrati u dva termina, u petak 20.5. u 18 sati i u subotu 21.5. u 11 sati.
 
O predstavi:

Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina. Klasičnu bajku braće Grimm „Kraljevna i žabac“ Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu i ne samo to! Uspjela je pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. 
Nije slučajno novi naziv ovoj bajci „Oholica“, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje
redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi… Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja.

Prema priči „Kraljevna i žabac“ braće Grimm.
U predstavi igraju: Ana Ljubić i Dino Gluhović.
Cijena ulaznice je 4 KM.

Budući da je broj posjetitelja ograničen mole se svi da osiguraju svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem naše službene facebook stranice također svaki radni dan od 9 do 14 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije