Ususret

Predstavljen žiri 17. MFF-a

12.08.2016.
u 10:00

U natjecateljskom programu 17. Mediteran Film Festivala bit će prikazana sveukupno 22 dokumentarna filma.  Selektor Damir Čučić izabrao je po 11 filmova u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog dokumentarnog filma. O najboljima odlučuje šesteročlani žiri podijeljen u dvije selekcije - za odabir najboljeg dugometražnog filma - iznad 30 minuta i najboljeg kratkog filma - do 30 minuta. Članovi žirija 17. MMF-a u okviru dugometražnog dokumentarnog filma su Nikica Gilić, urednik brojnih filmskih časopisa i autor knjiga o filmu, profesor na Filozofskom fakultetu i Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Gaby Babić, filmska kuratorica i direktorica festivala goEast te Christoph Thoke, filmski producent iz Njemačke čiji su filmovi bili odabrani u službenu konkurenciju na festivalima u Cannesu, Veneciji i Berlinu.

Članovi žirija 17. MMF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su Amra Bakšić Čamo, filmska producentica, jedan od osnivača SCCA / Pro.ba, nezavisne produkcije iz Sarajeva, te predavač na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Zoran Galić, filmski producent i osnivač produkcijske kuće Vizart iz Banje Luke te Tina Bernik, filmska kritičarka i neovisna novinarka iz Ljubljane.
Žiri u ovom sastavu bira i dodjeljuje Grand prix MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, bira publika 
17. Mediteran Film Festivala koji će biti održan od 24. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu.

Više informacija o programu potražite na službenoj web (www.mff.ba) i Facebook-u. 

Ključne riječi
MFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije