14. MBRF

Predstavljena knjiga “Iscjeljiteljska moć bluesa”

15.07.2016.
u 09:00

Trodnevna manifestacija dobroga zvuka, 14. Mostar Blues & Rock Festival, započela je predstavljanjem knjige “Isceljiteljska moć bluesa”, novosadskog autora Tibora Nađa. Autor, inače poznati novosadski blues glazbenik, radio je više od 15 godina na ovoj iznimnoj i detaljnoj biografiji blues glazbe, izvoru svih suvremenih rock žanrova.

Knjiga obuhvaća razdoblje od samog nastanka bluesa – glazbe afričkih korijena u SAD-u, pa do konca 60-ih i 70-ih godina, kada je ovaj glazbeni žanr doživljavao vrhunac svoje popularnosti.

Uz povijesni razvoj žanra i biografije mnogih znamenitih glazbenika koji su ostavili najveće tragove, knjiga obiluje i velikim brojem fotografija, što je dodatno čini zanimljivijom za čitanje.

U izjavi za portal StarMo, Nagy je naveo kako je knjiga najprije predstavljena u Mađarskoj, s obzirom na to da je mađarski autorov materinski jezik, ali je knjiga također predstavljena ili je u planu njezino predstavljanje u zemljama bivše Jugoslavije.

Drugu festivalsku večer obilježio je nastup američkog gitarista Popa Chubbyja, a večeras (petak) nastupa YU grupa.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije