Umro Boris Buzančić

Preminuo "dotur Vice" iz Velog mista i prvi gradonačelnik Zagreba u neovisnoj Hrvatskoj

Boris Buzančić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
09.10.2014.
u 20:32

Minutom šutnje gradski su zastupnici odali počast prvome gradonačelniku Grada Zagreba od osamostaljenja Hrvatske Borisu Buzančiću (85)

Minutom šutnje gradski su zastupnici odali počast prvome gradonačelniku Grada Zagreba od osamostaljenja Hrvatske Borisu Buzančiću (85), koji je nakon duge i teške bolesti danas preminuo u Zagrebu. Kao prvi gradonačelnik u to je vrijeme ujedno bio i prvi predsjednik Gradske skupštine, a ostat će zapamćen kao jedini zaslužan da je u listopadu 1990. godine na glavni zagrebački trg vraćen spomenik banu Josipu Jelačiću.
Na mjestu gradonačelnika Zagreba ostao je tri godine, da bi se iz politike povukao krajem 90-ih godina i vratio svojoj istinskoj ljubavi – glumi. Glumom se počeo baviti u najranijoj mladosti, a 1957. godine imao je glavnu ulogu u filmu "Nije bilo uzalud". Glumački ga svijet pamti kao onoga koji je uvijek tumačio likove od autoriteta, a jedna od najpoznatijih njegovih uloga bila je ona dotura Vice, splitskog gradonačelnika u seriji "Velo misto".

Prije nešto više od dva mjeseca Buzančić je doživio moždani udar nakon čega mu je bila oduzeta lijeva strana, a početkom rujna pušten je na kućnu njegu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije