U Ljubuškom predstavljena knjiga „Krijesnice“

Priče osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, roditelja i stručnjaka

24.01.2022.
u 15:00

U Kulturnom centru u Ljubuškom predstavljena je knjiga „Krijesnice“, koju su pripremile studentice studija Edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru . U ovoj knjizi nalazi se 91 priča osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, braće, sestara, stručnjaka i ostalih ljudi koji su dio njihovih života.

U 15. po redu predstavljanju knjige koja ima za cilj razbiti predrasude o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, te podići razinu svijesti društva sudjelovali su Andrea Soldo, Azra Grizović, ispred uredništva, Andrija Stojić, predsjednik čitlučkog ogranka Matice hrvatske, ispred nakladnika i voditeljica programa  Marija-Zorka Vasilj, dok su promociju glazbeno obogatili Dajana Alilović, Ante i Ilijana Penava.

- Optimistično idemo prema 16. predstavljanju “Krijesnica”, dajući svoj doprinos na način da prihvaćamo ono što imamo, boreći se da to obogatimo i skrbeći potpomažemo da to dvoje dovedemo u razumnu  ravnotežu… Djeca s teškoćama u razvoju zaslužuju ovaj svijet, jednako kao i mi svi, te da uživaju povlastice kao i svi drugi, kazao je Stojić.

Andre Soldo izrazila je nadu se da će njihove priče doći do mnogih i da će prepoznati ono što su sastavljači ove knjige tražili i čemu su težili te kazala:

-Cilj je bio da pobudimo svijest, da podržimo različitosti i da pokažemo ljudima da stvarno mi to možemo.

Dodala je to kako je knjiga posebna jer svaki njezin dio nosi svoju priču, svoju poruku i neku vrstu ljubavi.

- Darovao nam ih je Bog, poslao ih u svijet – kazala je Azra Grizović uz napomenu da se od samih početaka izbjegavaju teme o osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju.

Marija Zorka Vasilj zahvalila se svima koji su sudjelovali u stvaranju ove knjige. Promocija knjige „Krijesnice“ nastavlja se u godini proslave 180. obljetnice Matice hrvatske u Posušju, Tuzli, Osjeku, Zagrebu i u mnogim gradovima BiH i Republike Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije