sjećanje na prvaka glumišta

Prije 11 godina otišao je veliki Toni Pehar: Plijenio je nekim čudnim šarmom...

08.07.2020.
u 15:56

Glumac Toni Pehar preminuo je na današnji dan prije 11 godina. Zbog toga će sedma večer Dana teatra mladih biti posvećena ovom glumcu. U njegovu čast na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20.30 sati odigrat će se predstava "Gloria Dei", objavio je Klix.

Ante Toni Pehar rođen je 20. kolovoza 1952. godine u Mostaru. Član Narodnog pozorišta u Mostaru bio je od 1972. godine do 1993. godine. Godine 1994. postao je član Hrvatskog narodnog kazališta.

- Bio je prvak glumišta koji je plijenio nekim čudnim scenskim šarmom, šarmom koji imaju samo odabrani, a on je uistinu bio odabran. Mostarskim pozorištima, kazalištima, teatrima, Mostaru darovao je nezaboravne likove čineći ih toliko stvarnim da smo mislili da se na sceni dešava sam život. Godine prolaze, sjećanje je tu, a praznina nastala njegovim odlaskom još uvijek nepremostivo zjapi - kazali su iz Mostarskog teatra mladih.

Toni Pehar ostvario je više od 120 kazališnih, filmskih i televizijskih uloga za koje je dobio i brojne nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije