Promocija knjige ‘Nisam šutio’

Puku je potreban duhovnik poput fra Marija koji nam pomaže da budemo mudri

29.11.2016.
u 07:00

I treće predstavljanje knjige “Nisam šutio” fra Marija Knezovića pobudilo je veliko zanimanje. Kino “Borak” bilo je pretijesno da bi primilo sve one koji su došli svjedočiti promociji knjige kolumni hercegovačkog fratra.

Predstavljajući ovu knjigu, Večernjakov novinar Zoran Krešić istaknuo je kako fra Mario piše onako kako većina ljudi misli, ali se ne usudi kazati.

Krešić je s niz duhovitih opaski nasmijao prepunu dvoranu naglasivši: “Ova knjiga trebala bi zvati ‘Neću šutjeti’ jer znam da fra Mario neće šutjeti!”.

Dr. Božo Skoko prisjetio se svoje suradnje s fra Mariom na Radiopostaji Posušje i časopisu hercegovačkih studenata “Moj kamen”, koji je uređivao ovaj ugledni hercegovački franjevac.

Istaknuo je kako je fra Mario postao brend jer je puku potreban takav duhovnik, kako ne podilazi populizmu, dodavši da su njegove kolumne i poučne i zabavne, provokativne, ali dobronamjerne, da za ovog kolumnista nema tabua, da na poseban način analizira život hercegovačkog sela, vođen bogoljubljem, čovjekoljubljem i ljubavi prema svojoj Hercegovini. “Fra Mario ne docira, već otvara nove vidike, govori slikovito i poticajno”.

Dr. Skoko naglašava kako su fra Marijeve kolumne apel, upozorenje i savjet.

“Dobri se kolumnisti izdižu poput svjetionika nad uzburkanim morem, oni nam pomažu da budemo budniji, oprezniji, informiraniji i mudriji”, naglašava Skoko.

Fra Mario se u svom obraćanju osvrnuo i na slučaj teškog ozljeđivanja širokobriješkog gimnazijalca Mile Solde, naglasivši kako svi trebaju pomoći da bi se došlo do istine.

Program je vodio novinar Dragan Soldo, tekstove iz knjige čitao je glumac Ivan Skoko, a u glazbenom dijelu programa nastupila je kočerinska Frama.

Prihod od prodaje ove knjige (po 20 KM) ide u svrhu financiranja studentskog doma za siromašne studente i pučku kuhinju u Mostaru.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije