Održavanje tradicije

Ramski susreti u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba

23.09.2015.
u 06:15

Unatoč teškim vremenima, susreti se održavaju i dalje

Unatoč općem lošem stanju u RH te dugotrajnoj financijskoj krizi, i ove godine, ali ipak u znatno manjem broju okupljenih, održani su Ramski susreti u Zagrebu.

U mjestu Sesvetska Sopnica pokraj Zagreba okupilo se oko 400 Ramljaka i prijatelja Rame. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi svete Marije Anđeoske predvodio je fra Jozo Šarčević rodom iz Rumboka u Rami, uz koncelebraciju svećenika iz Bosne. On je, kako prenosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba, naglasio važnost očuvanja međusobnih veza u današnjem modernom vremenu, ali i poštovanja narodne tradicije i nasljeđa koje je dio našeg identiteta. Nakon mise za sve okupljene upriličeno je prigodno druženje.

Susretima su, uz izaslanstvo Ramske zajednice Požega, bili nazočni i članovi HDZ-ova Odbora za Hrvate u BiH, kao i predstavnici braniteljskih udruga iz Zagreba.

Ramske susrete ponovno su financijski potpomogli poduzetnici Branislav Brizar i Jakov Beljo, zajedno s drugim poslovnim ljudima podrijetlom iz Rame.

Sopnički župnik fra Zdravko Dadić srdačno im je zahvalio.

Ovaj tradicionalni susret koji se održava već dugi niz godina, te je kao takav obilježje našeg iseljeništva koje živi i radi u Zagrebu, organizirali su Ramska zajednica Zagreb i Franjevački samostan Šćit - Rama. (Matej Škarica)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije