koncert u mostaru

Simfonijski orkestar Mostar sezonu započinje koncertom 'Večer Beethovena'

11.09.2018.
u 13:21

Simfonijski orkestar Mostar održat će u ponedjeljak, 17. rujna, u Mostaru koncert pod nazivom "Večer Beethovena", čime će taj orkestar započeti svoju ovogodišnju sezonu.

"Na najljepši mogući način želimo zakoračiti u jesen, a kako se Grad Mostar kandidira za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine odabrali smo upravo Beethovena, jer slovi kao najpoznatiji europski skladatelj svih vremena", priopćili su iz Simfonijskog orkestra Mostar te istaknuli kako su posljednji put izvodili Beethovena prije 30 godina.

Koncert "Večer Beethovena" održat će se u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u 19.30 sati.

Na početku koncerta bit će odsvirana uvertira "Egmont", a potom slijedi najpoznatija od svih simfonija velikog majstora bečke klasike, Peta simfonija u c-molu. Vrhunac cijele večeri je solist, japansko-hrvatski umjetnik Sho Akamatsu koji će na violini izvesti jedini Beethovenov Koncert za violinu u D-duru. Orkestrom će dirigirati maestro Igor Tatarević iz Mostara, koji trenutno živi i radi u Zagrebu.

Iz Simfonijskog orkestra Mostar program ne bi mogao biti izveden bez angažmana značajnog broja glazbenika iz Mostara, Sarajeva, Stoca, Trebinja, Splita, Korčule, Dubrovnika, Rijeke i Osijeka.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije