26. SFF

Srce Sarajeva za najbolji film dobio je "Exile"

20.08.2020.
u 21:42

Na svečanoj online ceremoniji koja je snimljena u Narodnom pozorištu dodijeljene su nagrade Srce Sarajeva, a nagrada za najbolji film 26. SFF-a otišla je u ruke redatelja Visara Morina za film "Exile".

Svečanost je i ove godine vodila Amra Bakšić-Čamo, koja je već u početku podsjetila kako je na ovogodišnjem festivalu prikazano 187 filmova, a 49 ih je bilo u utrci za Srce Sarajeva, piše Klix.ba. 

Srce Sarajeva za Najbolji film osvojio je "Exile" redatelja Visara Morine. Nagradu za najboljeg redatelja ovogodišnjeg festivala osvojio je Ru Hasanov za film "The Island Within", dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Marija Škaričić za film "Mare". Najbolji glumac 26. izdanja SFF-a je Vangelis Mourikis, koji je glumio u filmu "Digger".

Najbolji kratki film ove godine je "Antiotpad" redatelja Tina Žanića. Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio je "The Great Istanbul Depression" Zeynep Dilan Suren. Počasno Srce Sarajeva dobili su redatelj Michel Franco i glumac Mads Mikkelsen. Nagradu Audentia dobio je film "Garage People" Natalije Yefimkine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije