Mostar film festival

Stablo ljubavi za životno djelo dodijeljeno je Despotu i Ristovskom

Stablo ljubav
Foto: Stojan Lasić
1/4
25.11.2016.
u 10:17

Sinoć je u Mostaru otvoren 10. Mostar film festival. Svečana ceremonija otvaranja upriličena je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, dok se za drugi dio večeri pobrinuo HT ERONET kao glavni sponzor organiziravši prijam za sve goste festivala.

Stablo ljubavi za životno djelo na Mostar film festivalu dodijeljeno je glumačkim velikanima Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom, a član Uprave HT ERONETA, Tomislav Ruk, dodijelio je vrijedne darove laureatima.

Na prijamu se gostima obratio predsjednik Uprave HT ERONETA, Vilim Primorac, koji je, između ostaloga, kazao:
„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što vas večeras ovdje, sve zajedno, mogu pozdraviti na tradicionalnom poslovnom prijamu HT ERONETA uz koji smo, i ove godine, vezali Mostar film festival. Upravo osjećamo veliko zadovoljstvo što su mostarski Dani filma, kako smo i najavljivali prošle godine, od ove prerasli – u Festival filmske glume i što novu filmsku povijest na ovim prostorima naš MOFF piše zajedno s HT ERONET-om. Ova filmska priča logičan je nastavak onoga što HT ERONET radi dugi niz godina – podržavamo značajne projekte iz kulture, s posebnim naglaskom na filmske festivale koje smo podržali i ove godine - Mediteran festival dokumentarnog filma u Širokom Brijegu, festival animiranog filma NAFF u Neumu, Dane hrvatskoga filma u Orašju. Svojom potporom HT Eronet je tako uvezao ovu filmsku priču od sjevera do juga Bosne i Hercegovine.“

Na samome prijamu koji je organizirao HT Eronet, goste je zabavljao Petar Grašo. U natjecateljskom programu ovogodišnjeg izdanja MOFF-a bit će predstavljeno sedam filmova, a najboljima će biti dodijeljene nagrade Stablo ljubavi.

Da podsjetimo, ovogodišnji MOFF stavlja poseban naglasak na mladima, onima na kojima film ostaje, u programu naziva "!hej studenti studentima", priopćeno je iz HT ERONET-a. 

U studentskom programu koji MOFF donosi u suradnji s HT ERONET-om, bit će prikazani filmovi studenata dramskih i scenskih akademija iz Sarajeva, Zagreba, Beograda, Novog Sada i Cetinja, a tridesetak će studenata tijekom
festivala sudjelovati u radionicama naziva "Masterclass".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?