Ususret Milenkoviću i Karamazovu

Sve spremno za događaj desetljeća u Čapljini

karamazov_nnn_bih_23092015
24.09.2015.
u 06:15

U povodu koncerta, u hotelu Mogorjelo je održana i konferencija za novinare na kojoj su uime organizacijskog odbora govorili fra Mile Vlašić i Željko Kozina

- Čapljinu još nekoliko dana dijeli od vrhunskog glazbenog užitka, kako ističu organizatori, kulturnog događaja desetljeća u ovome gradu i jednog od najvećih u regiji - koncerta svjetskih virtuoza violinista Stefana Milenkovića i gitarista Edina Karamazova.

Ovaj nesvakidašnji kulturni događaj bit će održan u ponedjeljak, 28. rujna, u 20 sati u crkvi sv. Franje Asiškog, a u povodu blagdana sv. Franje te Dana općine Čapljina.

U povodu koncerta, u hotelu Mogorjelo je održana i konferencija za novinare na kojoj su uime organizacijskog odbora govorili fra Mile Vlašić i Željko Kozina. Imat ćemo oko 500 sjedećih mjesta, od čega dio ide za pokrovitelje i Glazbenu školu, a drugi za posjetitelje, njih oko 300. Inače, Čapljina ima veliku kulturnu tradiciju, a ovo je samo jedan, rekao bih, veliki iskorak u tome. Akademija, stoga, poziva sve ljubitelje glazbe da dođu na ovaj koncert jer je ovo nešto veličanstveno. Na ovaj način želimo zajedno raditi na promociji vrijednosti glazbe u Čapljini i regiji - kazao je fra Mile Vlašić.

Željko Kozina je kazao kako posebne zasluge za organizaciju ovoga događaja idu upravo fra Mili Vlašiću od kojega je i potekla ideja o Milenkoviću i Karamazovu na zajedničkom koncertu u Čapljini.

Fra Mile je uspio, svojom idejom i ustrajnošću, omogućiti da ove bardove svjetskoga glasa slušamo u Čapljini. Kako je fra Mile naglasio, ulaz na koncert je slobodan, no broj mjesta u crkvi sv. Franje je ograničen, stoga apeliramo na sve ljubitelje ove dvojice virtuoza i njihove glazbe da dođu na vrijeme kako bi ugođaj na koncertu bio što bolji, u što, zapravo, uopće ne sumnjamo. Inače, ova dva karizmatična glazbenika koja zajedno nastupaju po cijelome svijetu upoznala su se 2009. godine i, kako obojica ističu, osjetila snažan poriv za zajedničkim muziciranjem. Ne treba posebno napominjati da su obojica vrhunski glazbenici, profesionalci kojima je pozornica drugi dom. Program im se sastoji od glazbene baštine 20. stoljeća čiji je zajednički nazivnik činjenica da su sva djela nastala na tradicijskoj glazbi, a pisali su ih najoriginalniji skladatelji 20. st.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije