Glazba

Thriller više nije najprodavaniji album u povijesti SAD-a

21.08.2018.
u 15:34

Kompilacija najvećih hitova Eaglesa pretekla je Thriller Michaela Jacksona kao najprodavaniji album svih vremena u SAD-u, prema podacima američke diskografske udruge.

The Eagles: Their Greatest hits 1971-75, kompilacija je prva četiri albuma country-rock grupe i prodana je u 38 milijuna primjeraka, pretekavši tako Thrillerova 33 milijuna.

Ta je ploča ionako bila najprodavanija 2009. kad ju je pretekao Thriller, kojem je povećana prodaja neposredno nakon smrti Michaela Jacksona.

Hotel California, album Eaglesa iz 1976. s istoimenim hit singlom, na trećem je mjestu najprodavanijih s 26 milijuna prodanih primjeraka.

Novi sustav rangiranja uključuje fizičku prodaju albuma i streaming, koji ranije nije bio uključen u kalkulaciju.

"Zahvalni smo svojim obiteljima, našim menadžerima, našem timu, ljudima na radijima i najviše vjernim obožavateljima koji su ostali uz nas kroz sve uspone i padove tijekom 46 godina. Bila je to vožnja za pamćenje", rekao je Don Henley (71), suosnivač Eaglesa u izjavi koju prenosi Rolling Stone.

Nakon smrti pjevača Glenna Freya (67) 2016. godine, grupa se reformirala, nastavila s turnejama već sljedeće godine i još je aktivna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije