In memoriam

U 77. godini preminuo akademik Vlatko Doleček

10.12.2016.
u 07:00

Akademik Vlatko Doleček preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 77. godini, priopćeno je iz Akademije nauka i umjetnosti BiH, čiji je Doleček bio član.

Iz ove institucije navode kako će datum pokopa i komemoracije objaviti naknadno u dogovoru s užom obitelji pokojnika koja se nalazi u inozemstvu.

Doleček je radio u profesorskom zvanju od 1968. na Strojarskom fakultetu sarajevskog sveučilišta.

Držao je nastavu i na Elektrotehničkom (1993. - 1995.) i Prometnom fakultetu. Predavao je također u Bihaću, Rajlovcu, Mostaru i Tuzli.

Osnivač je Asocijacije neovisnih intelektualaca “Krug 99” i njezin predsjednik (1995. - 2002.).

Bio je predsjednik Društva za robotiku u BiH od 2003. godine. Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja, uz ostale, i sarajevskog sveučilišta za uspjeh na postdiplomskom studiju i za znanstveno-pedagoški rad na sveučilištu.

Vlatko Doleček je u prosincu 2008. godine izabran za dopisnog člana, a 12. prosinca 2012. postao je redoviti član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine gdje je obnavljao i dužnost tajnika Odjela tehničkih znanosti.

Također je bio član Predsjedništva ANU BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije