''ReVizija''

U Mostaru predstavljeni radovi iz područja grafičkog dizajna

izložba - radovi grafičkog dizajna
Foto: Fena
1/6
27.02.2024.
u 20:38

Akademski grafički dizajner Sandro Drinovac u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru predstavio je radove iz područja grafičkog dizajna pod nazivom ''ReVizija''.

Posjetitelji su tako imali priliku vidjeti odabrane filmske i kazališne plakate, kao i plakate s različitim društveno angažiranim temama, omote za ploče i CD-ove, knjige, znakove i ilustracije koje je Drinovac kreirao tijekom posljednjih dvadeset godina.

- Za to vrijeme nakupilo se radova, tako da sam napravio neku vrstu selekcije. Za ovu izložbu bilo mi je važno napraviti neku seriju radova koji su realizirani u polju kulture i umjetnosti. Mislim da je to najbolja platforma za grafički dizajn, da pokaže svu svoju potentnost. Bez obzira radi li se o baletnoj, opernoj, teatarskoj, filmskoj ili glazbenoj umjetnosti, taj neki spoj bio mi je zanimljiv za ovu izložbu – rekao je autor.

Dodao je da je potreba za grafičkim dizajnom, a time i vizualnim identitetom, danas neupitna, naglasivši da ova vrsta primijenjene umjetnosti s godinama mijenja svoju platformu, ali da uvijek ostaje relevantna.

Govoreći o umjetnoj inteligenciji koja bi mogla ugroziti ovu vrstu zanimanja, Drinovac je rekao da promjena svakako dolazi, ali da se tu ne radi o nestajanju, nego o nastajanju.

- Nastat će nove forme i pojavit će se novi načini da se bude kreativan i da se vizualno izrazi. Mislim da živimo u uzbudljivim i zanimljivim vremenima, samo treba biti u tijeku s događajima – zaključio je on.

Inače, ova izložba ostaje otvorena do 14. ožujka.

Sandro Drinovac je rođen u Mostaru 1981. god. Nakon završene Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić u Mostaru, diplomski i magistarski rad je realizirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu – na Odsjeku za grafički dizajn. Od 2007. god. radi na ALU Sarajevo, na Odsjeku za grafički dizajn, a trenutno je na poziciji docenta na predmetu Vizualne komunikacije.

Radio je i kao gostujući nastavnik na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, na predmetima Tipografija i Dizajn grafičkih proizvoda. Kao gostujući predavač imao je priliku tijekom studijskog putovanja održati predavanja na Faculdade de Belas Artes – Porto (Portugal) i na New York University in Abu Dhabi (UAE).

Kao profesionalni grafički dizajner djeluje od 2005. godine. U početku radi kao suosnivač studija za dizajn Hot Shop, gdje je stekao značajno iskustvo radom u oglašivačkoj industriji, a od 2011. godine radi kao samostalni (freelance) dizajner. Projekti na kojima radi su vezani za komercijalne klijente različitih profila, te za različite potrebe kulturne i umjetničke scene u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Do sada je izlagao na samostalnim i skupnim izložbama u Sarajevu, Mostaru, Maglaju, Dubrovniku, Zagrebu, Beogradu, Istanbulu, Mariboru, Frankfurtu, Bremenu, Siracusa, Sofiji, Grazu,…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?