humanitarnog karaktera

U Mostaru veliki koncertni spektakl Abbatinovo

Foto: Stojan Lasić
1/7
15.02.2020.
u 10:13

Veliki koncert Abbatinovo održan je sinoć u HDHS Kosači u organizaciji Simfonijskog orkestra. 

Koncert je humanitarnog karaktera, a posvećen je violončelistu Mihovilu Karuzi, koji već dulje razdoblje blisko surađuje sa Simfonijskim orkestrom Mostar i kao solist i kao vođa dionice violončela. 

Veliki umjetnik na violončelu obolio je od raka pluća, bolest progresivno napreduje, no njegovi simfoničari vjeruju da će usprkos teškoj situaciji ozdraviti. 14. listopada 2019. publika je s velikim oduševljenjem pozdravila koncert sastavljen od isključivo pjesama švedske skupine ABBA, pa su glazbenici obećali reprizirati koncert za Valentinovo 2020 što su i učinili, piše pogled.ba. 

Moderator sinoćnjeg koncerta bio je Boris Čerkuč, maestro Igor Tatarević, solisti: Ivana Duvnjak, Anđela Bukovac i Sandro Bjelanović, sudjelovalo je 7 pratećih vokala, rock sastav i Simfonijski orkestar Mostar. 

Publika je uživala u plesu, pjesmama i emocijama mostarskih simfoničari i njihovih prijatelja, a riječ je o 50-ak glazbenika na sceni. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Mihovilu Karuzi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije