DVIJE GODINE BEZ DIVE

U padu s trećeg kata teško je stradala, a onda je uslijedila tragedija od koje se nikada nije oporavila

10.01.2022.
u 15:03

Neda Arnerić pronađena je mrtva u svom domu 10. siječnja 2020. godine. Glumila je u više od 100 filmova, a prvi film 'San' snimila je kada joj je bilo samo trinaest godina. Najviše ju je proslavila uloga mlade u filmu 'Tko to tamo peva?' iz 1980. godine.

Prije točno dvije godine preminula je Neda Arnerić, diva koja je ostavila neizbrisiv trag na jugoslavenskoj glumačkoj sceni. Arnerić nas je napustila na današnji dan 2020. godine u 67. godini života. Njezino beživotno tijelo pronađeno je u njezinom stanu na Vračaru u Beogradu.  

Glumila je u više od 100 filmova, a prvi film 'San' snimila je kada joj je bilo samo trinaest godina. Najviše ju je proslavila uloga mlade u filmu  'Tko to tamo peva?' iz 1980. godine. U jednoj sceni u filmu mlada vodi ljubav s mladoženjom dok ih ostali likovi promatraju, a jedan od njih kaže poznatu rečenicu: 'I tata bi sine'.

Neda je osim ulogama, pažnju javnosti privlačila je privatnim životom. Tri puta se udavala, a svoju istinsku sreću pronašla je u doktoru Miloradu Meštroviću s kojim je provela gotovo četiri desetljeća života. Početkom 2019. godine Meštrović je preminuo, a shrvana glumica teško se nosila s njegovim gubitkom. Nedugo nakon njegove smrti bila je hospitalizirana zbog navodnog pokušaja samoubojstva. Odjednom je popila više od 20 tableta za smirenje, a u nesvjesnom stanju tada ju je pronašao brat koji je odmah pozvao hitnu pomoć.  Nakon što se u potpunosti oporavila za srpsko izdanje Glorije ispričala je kako se osjećala u trenucima prije nego što si je pokušala oduzeti život. 

- Tek sada sam svjesna toga. Nije mi bilo dobro, ali nisam bila svjesna da je to zbog te praznine koju sam osjetila nakon njegove smrti, zbog prekinute navike koja je trajala 37 godina. Ja sam navikla da budem s nekim i da imam vođu, da me netko vodi. Imala sam tri ozbiljne veze i uvijek sam morala vjerovati da su ti moji muškarci puno jači od mene u svakom pogledu. Ja bih im se zbog toga prepustila i vodili su me. Sad odjednom nema nikoga da me vodi i ja sam malo pogubljena. Ali valjda ću se naviknuti na samoću. Imam prijateljice koje su cijeli život same i dobro su organizirane - govorila je Arnerić.

Glumica se nikada nije ostvarila u majčinskoj ulozi, a iako je svojevremeno žalila za time, u jednom od posljednjih intervjua kazala je kako joj je ipak drago što nema potomke jer živimo u nestabilnim vremenima. Ipak, svoje slobodne trenutke uvijek je najradije provodila uz obitelj te djecu i unuke svog brata s kojima je bila izuzetno bliska. 

Upravo oni bili su joj velika podrška nakon tragedije koja ju je zadesila 2016. godine kada je pala s trećeg kata stambene zgrade. Pri padu je zadobila prijelom petog vratnog kralješka, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog kralješka. Mnogi su već tada spekulirali o samoubojstvu no njezin suprug tada je za srpske medije sve opovrgnuo. -Neda je došla s poslovnog sastanka povodom snimanja neke serije, i požalila se da je umorna. Zajedno smo gledali Đokovićev meč na televiziji, nakon čega je izašla na terasu da objesi rublje. Ne znam što se dogodilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala -  ispričao je Milorad nakon nesreće. Neda Arnerić ostavila je neizbrisiv trag u jugoslavenskom glumištu, a njezin prerani odlazak zavio je u crno brojne prijatelje i kolege koji su i danas sa sjetom govore o veličini ove talentirane umjetnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije