S radom počele 12. izdanje likovne Eko kolonije

U Parku prirode Blidinje okupilo se 60 studenata likovnih akademija iz četiri države!

31.08.2021.
u 15:45

U Parku prirode Blidinje počela je likovna Eko kolonija 2021. U ovom živopisnom parku prirode na 12. Izdanju ove likovne kolonije okupilo se 60 studenata iz više likovnih akademija - Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu te likovnim akademijama u Trebinju, Banjoj Luci, Sarajevu, Beogradu, Cetinju, Rijeci i  Nišu.

Koordinatorica likovne eko kolonije mr. Ars sacra Kristina Ćavar istaknula je da se svake godine njeguje tematika blidinjskih krajolika kroz različite slikarske tehnike. Studenti se kroz druženje i slikanje informiraju o temama iz umjetnosti i ekologije. Stvaraju nove ideje za međusobnu suradnju poput skupnih izložbi ili definiranje likovnih kolonija u mjestima odakle potječu. Stoga Eko kolonija ima višestruku korist jer razvija i potiče na buđenje svijesti o očuvanju okoliša kao i utiskivanje osobnih impresija na slikarska platna.

Eko kolonije iznjedrile su nekoliko ekoloških akcija. Održat će se i nekoliko predavanja iz oblasti umjetnosti i pomirenja, te u suradnji s partnerima NVO Naša akcija iz Kotora, Crna Gora, održat će se stručno predavanje iz ekologije. Kolonija će u završnici 4. rujna, a imat će upriličenje otvorenja izložbe radova u konferencijskoj dvorani u restoranu Ski Staza oko 19 sati, a sve će završiti podjelom zahvalnica 5. rujna. Likovna Eko kolonija 2021. je financijski podržana od Američkog veleposlanstva u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije