u organizaciji obitelji Kafadar

U Vitezu svečano otvorena XII.likovna kolonija

Foto: Centralna.ba
1/5
22.08.2019.
u 07:15

U Vitezu je u srijedu navečer upriličena XII. Likovna kolonija u galeriji AC Ovnak, a u organizaciji obitelji Kafadar.

Koloniju je svečano otvorio likovni akademik Branimir Dorotić, inače s otoka Brača, te naglasio da posebne pozdrave dobrodošlice upućuje mladim umjetnicima na kojima svijet likovne umjetnosti ostaje- “Sve ovo ima smisla ukoliko odgojimo nasljednike.”, piše centralna.ba.

Govoreći o ljepoti i što ona znači rekao je da je “sve ovdje radi očuvanja ljepote; to je svrha ove galerije”.

Poslije uvodnih riječi i pozdrava, fra Marko Kepić, nekadašnji viteški župnik, a sada i suorganizator događaja, prigodnim govorom se obratio gostima. Fra Kepić je birao samo najljepše riječi te i ovaj put, van uloge župnika, oduševio svoje bivše župljane, a i goste iz ostalih gradova.

Poslije fra Kepića, gostima se obratila i ministrica obrane BiH, gđa Marina Pendeš, naglasivši kako ipak govor fra Marka ne može nadmašiti, ali da može zahvaliti likovnim umjetnicima što unose radost u živote ljudi kao i obitelji Kafadar koja to prepoznaje i prenosi drugima.

Na samome kraju, obratio se i gdin Dragan Kafadar zahvalivši i pozvavši sve prisutne da pogledaju kolekciju umjetničkih slika obitelji Kafadar te da posjete likovnu koloniju koja će se održavati od 22.08. do 24.08. u prostoru etno sela “Čardaci” u Vitezu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije