Jean Jacques Roskam

U Vrgorcu umro gitarist rock skupine Galija

27.10.2020.
u 15:31

Gitarist grupe Galija, Belgijanac Jean Jacques Roskam, preminuo je u ponedjeljak, objavljeno je na službenoj Facebook stranici ovog benda. "Sa velikom tugom saznajemo da je u ponedjeljak, 26. listopada preminuo Jean Jacques Roskam, gitarist i skladatelj koji je obilježio značajan dio Galijine karijere", stoji u objavi na društvenoj mreži. Izuzetno šarmantni i karizmatični Belgijanac s Galijom je snimio pet albuma na kojima se potpisao kao gitarist, ali i kao autor pjesama "Žena koje nema", "Nebo nad Makarskom", "Pevaju jutra", "Ljubavna pesma", "Proleće" i "Moskva-Balkan". Posebno zapažen je bio njegov vokalni doprinos u šaljivim pjesmama "Ljubavna pesma" i "Zebre i bizoni". 

Roskam je u Jugoslaviju došao 1984. i svirao je s Peđom D Bojem u Beogradu, a kada je Saša Lokner iz Galije otišao kod Bajage, tražili su drugog klavijaturistu. 

Kako ga nisu našli, uzeli su drugog gitaristu - Roskama. S "Galijom" je snimio albume "Digni ruku", "Daleko je sunce", "Korak do slobode" i druge. Također, sa velikom Dani Klein, pjevačicom Vaya Con Dios, svirao je još u vrijeme kada nije ni sanjala kakve će svjetske uspjehe postići. Sedamdesetih godina pronalazi svoju ljubav u tadašnjoj Jugoslaviji i to u Vrgorcu, gdje je ostao živjeti do smrti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije