“Vionica 2019.”

Veličanstveni cjelovečernji koncert održali su članovi Ansambla Lado

08.07.2019.
u 08:40

Na otvorenoj pozornici Športskog centra u Vionici otvorena je osma po redu međunarodna večer folklora “Vionica 2019.”. I ove godine raspjevane folklorne i pjevačke skupine folkloraša izvedbama pjesama, plesova i običaja svojih krajeva, pljeskom je pozdravilo više od dvije tisuće posjetitelja - istinskih zaljubljenika u izvorno pučko stvaralaštvo.

Vrhunskim izvedbama spleta plesova, napjeva Hrvata iz Hercegovine predstavili su se članovi domaćeg HKUD-a sveti Marko, a potom i članovi KUD-a Aluminij iz Podgorice izvedbom pjesama i plesova Hrvata iz Boke Kotorske. Vrhunac večeri dogodio se kada su na pozornici pojavili članovi u cijelom svijetu poznatog folklornog Ansambla Lado iz Hrvatske. Oni su nakon gostovanja u Budimpešti i Posušju, u sklopu obilježavanja 70. godišnjice svoga uspješnog umjetničkog rada i djelovanja, i u Vionici upriličili veličanstveni i nezaboravni cjelovečernji koncert pod simboličnim nazivom “Neka sja sunce svima, di još našeg roda ima”, prikazavši svu raskoš hrvatske kulturne baštine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije