"Jablaničko ljeto"

Više od 800 sudionika na 12. međunarodnoj smotri folklora

smotra folklora
FENA
08.08.2016.
u 08:21

Na dvanaestoj međunarodnoj smotri folklora, održanoj u nedjelju u Jablanici, u okviru "Jablaničkog ljeta", sudjelovalo je više od 800 članova kulturno- umjetničkih društava i folklornih ansambala.

Smotru folklora organizirao je folklorni ansambl "Neretva" Jablanica, pod pokroviteljstvom Općine Jablanica, Federalnog ministarstva obrazovanja, Federalnog ministarstva kuture i sporta, Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, te Ministarsta obrazovanja HNŽ, BH Telecoma, i Osnovne škole "Suljo Čilić" Jablanica.

Pored mnogobrojnih sudionika i ljubitelja tradicionalne glazbe i kulture, te kulturno-umjetničkih društava i folklornih ansambala iz Bosne i Hercegovine, na događaju su sudjelovali i FA " Sakartsi Folkdance" iz Bugarske, te KUD "Edrine" iz Turske.

U 19 sati, upriličen je svečani defile jablaničkim ulicama svih društava u narodnim nošnjama, od OŠ "Suljo Čilić" do stadiona malih sportova "Zlatan Alikadić Tazlo", nakon čega su svi prisutni, do kasno u noć uživali u kulturno-zabavnom programu i predstavljanju svih društava sa svojim koreografijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije