94 filma

VIVA Film Festival od 18. do 22. rujna u 17 gradova BiH

17.09.2019.
u 18:15

Peti VIVA Film Festival, ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma bit će održan od 18. do 22. rujna u 17 gradova Bosne i Hercegovine.

Središnja manifestacija bit će održana u Sarajevu, a festivalske projekcije bit će održane i u Kaknju, Varešu, Višegradu, Bijeljini, Lukavcu, Mostaru, Ljubuškom, Vitezu, Bihaću, Prijedoru, Orašju, Goraždu, Kladnju, Visokom, Bosanskom Petrovcu i Prnjavoru.

U službeni izbor 5. VIVA Film Festivala, odabrano je 94 filmova iz tri oblasti: religija, ekologija i turizam, te 17 filmova u kategoriji omladinski bh. film koji su rezultat rada VIVA škole filma, održane u 2019. godini u 16 gradova Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije, "Grand prix" Festivala, a u kategoriji bh. omladinski film, najboljim mladim autorima bit će dodjeljene vrijedne nagrade sponzora - oprema za budući rad na filmu.

Festival je međunarodnog i natjecateljskog karaktera, a službeno ga je podržao i visoki predstavnik Valentin Inzko, kao i sve četiri kulturne vjerske zajednice i predstavnici manjina u Bosni i Hercegovini, budući da je VIVA Festival prvi festival s tom tematikom na ovim prostorima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije