pametna investicija

Kupio otok za 8 tisuća funti, a sad mu nude milijune

'Tropical beach and jungle - vacation background'
'unknown'
04.05.2012.
u 18:53

Britanac je punih pedeset godina uređivao mali otok na Sejšelima, a sada bi za njega mogao dobiti čak 35 milijuna eura

Investicije u tropske otoke gotovo su uvijek isplative, ali zarada koju bi mogao ostvariti Brendon Grimshaw nadilazi sva očekivanja. Prije pedeset godina on je za samo osam tisuća funti kupio Moyenne, mali otok na Sejšelima potpuno obrastao prašumom, grmljem i raslinjem. Zbog guste vegetacije ni kokosov orah, kada bi otpao s grane, ne bi pao na tlo.

Godinama je Grimshaw, koji se preselio na svoj nenaseljeni otok i živio od ulovljene ribe, krčio prašumu, nasipao ceste, a danas Moyenne izgleda kao djelić tropskog raja. Uz prekrasne pješčane plaže, četiri kilometra dobro nasutih cesta, pa čak i 120 galapagoških kornjača koje je Britanac tamo naselio, cijena otoku enormno je skočila i sada mu za njega kupci nude 35 milijuna eura. Ipak, Grimshaw ne namjerava prodati otok, već će to učiniti njegovi potomci kada ga naslijede nakon očeve smrti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar deziderij
deziderij
06:50 05.05.2012.

Nakon pedeset godina tip je sada starac i svi ti milijuni za njega osobno ne vrijede ni pišljiva boba. Lovu se treba imati dok si mlad i dok ne ostariš. Što kasnije dođe sve je manje vrijedna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?