Nakon akcije u Drežn

Kurteš i Lukač posjetili specijalce koji su spašavali ljude

kurtes
Braco Selimović
06.02.2012.
u 17:00

Ministar Kurteš i direktor Lukač su posjetu iskoristili za razgovor sa pripadnicima Spasilačkog tima Specijalne policijske jedinice

Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš, u pratnji direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača, danas je posjetio Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a.

Ministar Kurteš i direktor Lukač su posjetu iskoristili za razgovor sa pripadnicima Spasilačkog tima Specijalne policijske jedinice, koji su u noći 04./05. 02. 2012. godine, na magistralnom putu M-17, lokalitet Drežnice i Salakovca, aktivno učestvovali u spašavanju više desetina osoba zarobljenih u snježnim nanosima.
Nakon što ih je komandant Specijalne policijske jedinice upoznao sa detaljima višesatne akcije koja je izvedena u izuzetno teškim vremenskim uslovima, ministar Kurteš i direktor Lukač su odali priznanje i zahvalnost spasiocima, ističući činjenicu da su oni tom prilikom rizikovali vlastite živote kako bi ispunili svoju policijsku dužnost.

Naglašavajući značaj specijalističkih timova unutar Specijalne policijske jedinice i njihovu adekvatnu opremljenost, ministar Kurteš je istakao da će FMUP i u narednom periodu nastaviti pružati pomoć u opremanju i edukaciji pripadnika ove jedinice, koji su i ovom prilikom pokazali visok stepen obučenosti i spremnosti da uvijek kada je potrebno budu na usluzi građanima Federacije, kao i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?