PREGOVORI

Lagumdžija i dalje želi na čelo Vijeća ministara BiH

lagumdzija
VL FOTO
11.01.2011.
u 07:56

Upitan o dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Lagumdžija je odgovorio kako smatra da SDP treba da bude okosnica vlasti na svim nivoima vlasti.

Sastanak političkih lidera Sulejmana Tihića (SDA), Zlatka Lagumdžije (SDPBiH) i Dragana Čovića (HDZBiH), koji je počeo jučer predvečer u 18 sati bez prethodne najave u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, završen je.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je nakon sastanka da nije postignut nikakav konkretan dogovor.

Rekao je kako je ponovio poznate stavove da se vlast ne može formirati bez HDZ-a te da se mora poštovati volja naroda.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić je izjavio da je poslije ovog sastanka optimističniji nego inače iako nije ništa konkretno dogovoreno. Kazao je da se razgovaralo o mnogim stvarima i da je zaključeno da se ovi razgovori nastave uskoro te da u njih treba uključiti i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija je kazao da je na njegovo insistiranje tijekom razgovora dobio uvjeravanje Tihića i Čovića da Vlada FBiH u tehničkom mandatu neće vršiti "rasprodaju bh. blaga", kao što je nagovještavano u nekim medijima. Također je, kako je kazao, pozvao Tihića i Čovića da što prije donesu odluku o privremenom financiranju u Federaciji BiH.

Upitan o dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odgovorio je kako smatra da SDP treba da bude okosnica vlasti na svim nivoima vlasti.

Trojica lidera političkih stranaka susreli su se kako bi ponovo pokušali postići dogovor o formiranju vlasti u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?