Nakon sastanka

Lagumdžija: Moj posao nije posao u turističkoj agenciji

lagumdzija
VL FOTO
14.03.2012.
u 10:36

Lagumdžija je ocijenio da je došlo vrijeme da BiH i Srbija uđu u fazu konkretnog rješavanja problema

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je da je informirao predsjednika Srbije Borisa Tadića o svim političkim događanjima u BiH i rezultatima uspješnog sastanka lidera šest političkih stranaka u Banjoj Luci, te da je došlo vrijeme da dvije zemlje počnu da rješavaju konkretne probleme. "Moram priznati da mi je veoma drago da sam došao kod našeg prvog susjeda, u Beograd, a da sam mogao predsjedniku Srbije prenijeti pozitivne pomake koji se dešavaju u BiH, rekao je Lagumdžija novinarima u Beogradu, nakon sastanka sa Tadićem.

Navodeći da je razgovor bio veoma uspješan, Lagumdžija je ocijenio da je, nakon pozitivne klime stvorene između predsjednika Srbije, Hrvatske i Predsjedništva BiH, došlo vrijeme da BiH i Srbija uđu u fazu konkretnog rješavanja problema, čija je lista ogromna. Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo onim što je čuo od Tadića i naveo da je kao ministar vanjskih poslova BiH prvo došao u Srbiju, jer, kako je rekao, niko nije važniji od susjeda i što prvo treba rješavati probleme tamo gdje ih ima najviše. "Moj posao nije posao u turističkoj agenciji niti turiste, nego čovjeka koji treba da pomogne da se rješavaju otvoreni problemi zemlje koju ja predstavljam, susjeda i naših prijatelja sa kojima želimo da imao bolju saradnju", kaže ministar vanjskih poslova BiH. Lagumdžija je rekao da nije htio doći u Srbiju dok ne vidi da postoji pozitivna atmosferu prvo u BiH, u Vijeću ministara, a onda i pozitivna atmosferu kada su u pitanju njegovi domaćini u Srbiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?