Nesreća u Škotskoj

Lavina pomela planinare na Hagridovoj planini, četvero mrtvih

Škotska planina
Press Association/PIXSELL
20.01.2013.
u 19:32

Nesreća se dogodila u planinama koje posjećuju planinari iz cijelog svijeta, a tamo se snimao i Harry Potter i James Bond

Petoro je planinara zatrpala lavina na Škotskom visočju, četvoro je poginulo, a jedna je 24-godišnja djevojka preživjela, ranjena, i bori se za život. Obrušavajućem snijegu izmakao je samo jedan od njih šestorice koji su bili u grupi i zvao pomoć.

Grozna je to tragedija, izjavio je Alex Salmond, škotski prvi ministar u vladi koju od 1998. godine ponovo ima Škotska. Nesreća se dogodila na planini Bidean Nam Bian blizu mjesta Glencoe, u kraju koji je zbog ljepote krajolika omiljena destinacija planinara iz cijelog svijeta, ali i scena za filmove, među njima i kao Hagridovo boravište u filmu ‘Harry Potter i zatočenik Azkabana’ te za najnovijeg, lanjskog Jamesa Bonda, ‘Skyfall’. Međutim, spektakularne planine samo su za najbolje penjače, za one koji se mogu uspinjati i po stijenama i po ledu. Planinari su se spuštali s vrha kad je petoricu od njih pomela lavina.

>>Spasio djevojku koju je zatrpala 300-metarska lavina

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?