USTAVNE PROMJENE

Leko i Raguž: Ustavom osigurati ravnopravnost Hrvata u BiH

josip leko
Marko Lukunić/PIXSELL
16.09.2013.
u 12:54

Predsjednik HDZ-a 1990. očekuje razumijevanje i potporu Republike Hrvatske, ali i Europske unije

Predsjednik Sabora Josip Leko sastao se s Martinom Ragužem, predsjednikom HDZ-a 1990. i zastupnikom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Tema sastanka je model ustavnih promjena koje Bosna i Hercegovina treba provesti temeljem presude Europskoga suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci kako bi se omogućila politička ravnopravnost svih građana.

Leko i Raguž složili su se da bi ustavnim promjenama trebalo osigurati i ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH, posebice kad je riječ o izboru hrvatskih predstavnika u političke institucije Bosne i Hercegovine. U tom pogledu Raguž očekuje razumijevanje i potporu Republike Hrvatske, ali i Europske unije.

Govoreći i geopolitičkoj situaciji nastaloj pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji, Leko i Raguž složili su se da je dolazak EU na granice Bosne i Hercegovine povijesna prilika za tu državu da ubrza procese euro-atlantskih integracija.

>> HDZ navodi Hrvate rođene u BiH na popis stanovništva

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije