Hrvatice otvaraju s Ruskinjama

Lijepe djevojke te mnogo atraktivnih golova

'20.08.2010. Rijeka -  Pripreme hrvatske zenske vaterpolo reprezentacije na bazenu plivalista Kantrida. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
31.08.2010.
u 10:19

– Znam da naši vaterpolisti imaju strog režim, ali puno bi nam značilo da dođu na jednu četvrtinu – kažu djevojke.

Svoj prvi nastup na Europskom prvenstvu večeras će imati i hrvatske vaterpolistice, u 18 sati čeka ih dvoboj s Ruskinjama.

– Cure željno iščekuju da sve napokon počne. Nadam se samo da ih ta pozitivna nervoza neće sputati – kaže izbornik Milorad Damjanić.

Dugi napad, zatvorena igra

Protiv dvostrukih europskih prvakinja i uz Nizozemsku najjače europske ekipe naše vaterpolistice realno nemaju nikakve šanse, pa je cilj izbjeći visok poraz.

– Ruskinje su rang više i ne možemo im parirati, zato ćemo pokušati zatvoriti igru. Moramo imati što duže napade i što manje izgubljenih lopti te spriječiti njihove kontre – dodao je izbornik.

Iako ženski vaterpolo u Hrvatskoj nije popularan, danas se na Savi ipak očekuje solidna podrška našim curama.

– Mi smo navikle igrati pred najviše 200-300 navijača, pa se nadam da ćemo barem srušiti rekord – rekla je reprezentativka Aida Šehić te dodala:

– Bile smo na utakmici naših protiv Crnogoraca i super je što smo osjetile taj naboj.

Možda će i dupini doći bodriti njih.

– Znam da im je strog režim kod izbornika Rudića, ali mnogo bi nam značilo da dođu bar na jednu-dvije četvrtine – zaključila je Aida.

Izbornik Damjanić pak misli da će određen broj navijača doći i zbog želje da se upozna sa ženskim vaterpolom, koji se prilično razlikuje od muškog.

– Manje su dimenzije terena (muški 30 x 20 metara, ženske 25 x 17, op. a.), manja je i lopta, a suci dopuštaju znatno manje grubosti.

A trajanje utakmice?

– Hm, mislim da se igra 4 puta 8 minuta. Da, tako je – malo se nećkao izbornik.

Poraz do 10 golova razlike

Zbog istih dimenzija golova, postiže se dosta pogodaka, a za gledatelje je atraktivno što ima mnogo više lobova nego u muškom vaterpolu.

Za kraj je izbornik naglasio:

– Protiv Ruskinja je bitno da cure daju sve od sebe. A svaki poraz ispod 10 razlike bio bi dobar.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije