Posjet Zagrebu

Ljubić razgovarao sa Karamarkom

\'25.03.2011., Mostar - Susret i konferencija za novinare koju su odrzali Milorad Dodig, Dragan Covic i Bozo Ljubic.  Photo: Stojan Lasic/VLM/PIXSELL\'
Stojan LasiĆ/VLM/PIXSELL
01.06.2012.
u 15:15

Karamarko dao punu potporu euroatlantskom putu BiH ali i obećao pojačani angažman RH

Predsjednik HDZ-a 1990 dr. Božo Ljubić razgovarao je danas u Zagrebu s predsjednikom HDZ-a Republike Hrvatske Tomislavom Karamarkom. Tom prigodom Ljubić je još jednom čestitao Karamarku na izboru za predsjednika HDZ-a i požalio mu puno uspjeha na toj dužnosti. Nakon toga Ljubić je izvijestio Karamarka o aktualnoj političkoj situaciji i posljedicama formiranja izvršne vlasti u Federaciji BiH nakon općih izbora bez legitimne hrvatske političke volje.

\"Tada je učinjena velika šteta hrvatskom narodu, ali i državi Bosni i Hercegovini. Međutim, zauzimanjem legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda, došlo je do formiranja Vijeća ministara na načelima na kojima je jedino moguća funkcionalna vlast u Bosni i Hercegovini i očekujemo bez odgađanja formiranje i izvršne vlasti u Federacije BiH na istim načelima\", kazao je Ljubić.

Tomislav Karamarko dao je punu potporu euroatlantskom putu BiH, ali i obećao pojačani angažman Republike Hrvatske u ostvarivanju hrvatske konstitutivnosti i narodnoga subjektiviteta u BiH, što je ključni faktor za stabilnost države BiH, navodi se u priopćenju. On je dodao kako je HDZRH za svestranu suradnju dviju sestrinskih stranaka te za suradnju s legitimnim hrvatskim političkim predstavnicima u BiH iz dvaju HDZ-ova. Na sastanku su bili i dr. Perica Jelečević, dopredsjednik HDZ-a 1990 i saborski zastupnik, te Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i saborski zastupnik, stoji na kraju priopćenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?