Ljubuški

Ljubuški će imati veliku korist od ulaska Hrvatske u Uniju

posjet
Ivan Kaleb
22.03.2012.
u 10:05

Područja BiH koja se nalaze uz granicu s Republikom Hrvatskom će biti u povoljnom položaju

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Tonči Staničić i generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša posjetili su jučer općinu Ljubuški, gdje su ih dočekali i primili ljubuški načelnik Nevenko Barbarić i predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije Ante Mišetić. U izjavi za medije veleposlanik Stančić je posjet Ljubuškom doveo u vezu s najavom mostarskog Sajma dan prije na konferenciji za novinare u Mostaru, na kojoj su govorili hrvatski veleposlanik i konzul kao predstavnici RH, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma. Posjet je na neki način proširena ideja jednog razgovora o, u prvom redu, mogućoj gospodarskoj suradnji ljubuške općine koja se naslanja na Hrvatsku kao jedne od onih općina, ili možda prve, koja će najviše moći profitirati od ulaska Hrvatske u EU, naglasio je veleposlanik Staničić.

Istaknuo je da ulazak Hrvatske u EU nije dobar samo za Hrvatsku, nego možda čak u jednakoj mjeri i za Bosnu i Hercegovinu, a osobito za rubna područja uz granicu. - Ljubuška općina je ona koja može ogromno profitirati od te činjenice i svrha našega posjeta je da razmjenimo mišljenja i vidimo kakvo je stanje nešto više od godinu dana od formalnog ulaska Hrvatske i što to treba još učiniti u zajedničkom interesu da bismo i jedni i drugi na najbolji način to iskoristili - rekao je veleposlanik Staničić. Nakon razgovora u uredu načelnika Barbarića, gosti i njihovi domaćini su obišli trasu buduće autoceste na koridoru Vc, koja se gradi na području ljubuških sela Zvirića i Bijače i upoznali se i vidjeli kako napreduju radovi. To je područje uz samu granicu s Hrvatskom i tu će Bosna i Hercegovina i Hrvatska izgraditi svoje granične prijelaze. Granični prijelaz Bijača - Metković II će zajedno s graničnim prijelazom Stara Gradiška - Gradiška, biti jedina dva prijelaza za uvoz i izvoz robe na budućoj schengenskoj granici prema Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?