Novi centar

Ljubuški dobio novi multimedijalni centar

Ljubuški
08.11.2012.
u 11:05

Novi medijski projekt predstavljen je na konferenciji za novinare, a djelovanje će biti usmjereno na informiranje, umrežavanje i edukaciju

U poslovnim prostorima Gradske sportske dvorane u Ljubuškom otvoren je multimedijalni centar Mi Media. Novi medijski projekt predstavljen je na konferenciji za novinare, a njegova osnovna zadaća i temeljni ciljevi djelovanja bit će usmjereni na informiranje, umrežavanje i edukaciju.

Korisne djelatnosti


Iz projekta kao podupiratelj stoji grupacija Mi Grupa, i planira se i očekuje da će Mi Media omogućiti razvoj brojnih korisnih općedruštvenih djelatnosti u gospodarstvu, kulturi, tradiciji, turizmu, sportu i drugim područjima. Mi Media u svom vlasništvu ima dva portala: Hum.ba i Cropedia.info, koji su već otvoreni i dostupni posjetiteljima i o njima je podrobno govorila direktorica Mi Medie Marija Primorac. Objasnila je zašto dva, a ne jedan portal, rekavši da bi na jednom portalu tako velik broj informacija i podataka izgledao kaotično i konfuzno, a ovako se ljudima daje mogućnost izbora. Portal Hum.ba će u svom sadržaju obuhvatiti sve potencijale i mogućnosti regije Hercegovine kroz velik broj područja kao primjerice: mogućnosti razvoja, infrastrukturni projekti, povezivanje s iseljeništvom, očuvanje prirode, zaštita i razvitak kulturnog nasljeđa i drugo. Osim informativnog karaktera portal će biti svojevrstan posrednik poslovnog umrežavanja i edukacije.

Svjesni kapaciteta


Drugi portal Mi Medie, Cropedia.info, obrađivat će kulturnu i povijesnu baštinu Hrvata ma gdje bili i nastojat će se predstaviti njihovo iznimno vrijedno povijesno i kulturno nasljeđe u svim segmentima. Moći će se pronaći mnoštvo zanimljivih informacija o kulturnom nasljeđu, napjevima, tradicionalnim glazbalima, narodnim nošnjama, legendama, uspjesima naših ljudi u inozemstvu, te o bogatstvu prirode, autohtonim biljkama, tradicionalnim jelima i drugim zanimljivim sadržajima. - Svjesni smo toga da naša regija obiluje kapacitetima i potencijalima apsolutno u svim segmentima i imamo itekako što pokazati. I upravo tim smjerom i na taj način želimo pokazati i nama samima na neki način, možda smo zaboravili gdje se nalazimo i čime raspolažemo, a i cijelom svijetu, koje su to naše mogućnosti i kapaciteti, kaže Marija Primorac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?