Adebayor ili Benzema, svejedno je

Lovren: U prvoj sam utakmici zaustavio Togoanca, pa mogu i sada

\'Olympique Lyon\'s Dejan Lovren celebrates his goal against Benfica during their Champions League Group B soccer match at Luz stadium in Lisbon November 2, 2010.   REUTERS/Hugo Correia (PORTUGAL - Ta
Reuters
16.03.2011.
u 12:03

Dejan Lovren s Lyonom večeras gost Reala na stadionu “Santiago Bernabeu” i vjeruje u pogotak i ulazak u četvrtfinale.

Noć na utorak proveli su u osami u hotelu kraj Lyona, ujutro su odletjeli u Madrid, navečer trenirali na velebnom stadionu “Santiago Bernabeu”. Naš reprezentativac Dejan Lovren očekuje da će biti u udarnoj postavi Lyona u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Reala. U Lyonu je, podsjetimo, bilo 1:1.

Cris se oporavio

– U dobroj sam formi, pa iako se kapetan Cris oporavio, vjerujem da ću imati mjesto u zadnjem obrambenom redu – rekao nam je Lovren, koji još nikad nije igrao na Realovu stadionu.

Imate li tremu?

– Ma kakvi! Ali, uzbuđen sam, kao, uostalom, i svi moji suigrači. Spremni smo za veliki okršaj, jedva čekamo da utakmica počne.

Kakva će biti taktika?

– Jednostavna: moramo zabiti gol! Neće nam biti lako, Real je momčad koja zna i voli igrati, ali imamo i mi aduta, a vidjeli smo i njihove slabe strane. Bit će to “vesela” utakmica...

Kad zavirimo u prošlost, odigrali ste, uvjetno rečeno, jednu sličnu utakmicu i u Dinamovu dresu. U kvalifikacijama za Europsku ligu, naime, u prvoj utakmici u Zagrebu s praškom Spartom bilo je 0:0, a u uzvratu sjajnih 3:3. A vi ste odigrali utakmicu dotadašnje karijere u plavom dresu.

– Da, baš sam se ovih dana sjetio tog dvoboja. U psihološkom je smislu gotovo identična situacija, iako je sad sve na višoj razini, od kvalitete do uloga. A i domaćinu je sad dosta i 0:0 zbog tog pogotka u gostima.

Bit će puno golova

Očekujete li da bi Realovim igračima možda u podsvijesti mogla biti pomisao da im je dostatan i remi bez golova, pa da će pričekati, da neće jurnuti?

– Ma kakvi! Real sigurno nije momčad koja može igrati na 0:0. Niti to želi, realovci se vole nadigravati i zabijati, zato očekujem vatrometnu utakmicu s golovima.

Imate li informacija o Ronaldu?

– Zadnje vijesti koje smo dobili iz Madrida govore da se oporavio od ozljede i da će igrati. No, igrao Ronaldo ili ne, Real je ionako strahovito jak.

Hoćete li opet biti zaduženi za Togoanca Emmanuela Adebayora, u Lyonu ste ga pospremili u džep?

– Ići ću vjerojatno na njega ili na Benzemu, koji se u zadnjim utakmicama razigrao. Svejedno mi je, bit ću maksimalno usredotočen na igru, pun sam samopouzdanja i uvjeren sam da ću dobro obaviti svoj posao. Samo da naši napadači zabiju, u zadnje su vrijeme u dobroj pucačkoj formi, nadam se da će to potvrditi i u Madridu. Uglavnom, puni smo optimizma, znamo da možemo ponovo, kao i prošle godine, izbaciti Madriđane – zaključio je Lovren.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?