POLITIKA

Lovrinović: Hrvati razmišljaju o masovnom iseljavanju iz SBŽ-a

lovrinovic
Srećko Stipović
06.07.2011.
u 09:25

Lovrinović je naveo da su iz Skupštine SBŽ-a izbačene stranke s hrvatskim predznakom

Da je BiH država u kojoj je sve moguće, potvrđuje i sljedeći primjer. Nedavno formirana nelegalna Vlada Srednjobosanske županije na čelu s Tahirom Lendom priznata je u osam od 12 općina ove županije. Točnije, Vladu legalnom smatraju u onim općinama na čijem čelu su predstavnici bošnjačkog naroda. Sa stavom načelnika u ovim općinama ne slažu se predsjednici općinskih vijeća koji su iz reda hrvatskog naroda. Članovi nove Vlade tako su dobro došli u Travniku, Novom Travniku, Bugojnu, Donjem Vakufu, Uskoplju, Jajcu, Fojnici i Busovači, a nepoželjni su u Kiseljaku, Kreševu, Vitezu i Dobretićima. Kako je Fojnica jedna od općina koje priznaju legitimitet nove Vlade, svi su članovi ovog tijela posjetili ovu općini, a sa stanjem u Fojnici upoznao ih je Salkan Merdžanić, načelnik Fojnice.

On je naglasio kako Vlada može pomoći rješavanju brojnih problema s kojima se susreće lokalna zajednica. Članovi Vlade dosad su posjetili četiri od osam općina u kojima su dobro došli. Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović tvrdi da Hrvati iz SBŽ-a razmišljaju da se masovno isele iz tog djela BiH, jer ne žele trpjeti nasilje nad izabranim predstavnicima hrvatskog naroda u toj županiji i na razini FBiH. On je za Pres upozorio da Ustavni sud FBiH i OHR mjesecima ne reagiraju na neustavnu situaciju u Skupštini, prema kojoj je većina bošnjačkih zastupnika izabrala vlast bez HDZ-a, iako je ova stranka pobijedila na izborima u SBŽ-u. Lovrinović je naveo da su iz Skupštine SBŽ-a izbačene stranke s hrvatskim predznakom, a da apsurd bude veći, ministarsko mjesto u Vladi SBŽ-a dobio je HSP, koji u Skupštini nema nijednog zastupnika.

Komentara 5

BR
Bralo
13:16 06.07.2011.

Molim uvazenog autora ovog teksta da ne pretjeruje i da ne donosi pausalne ocjene. Imam osjecaj da vas je Smiljko Sagolj ucio novinarstvu. Hrvata je bilo,ima ih i bice ih uvijek sve dok ovaj svijet postoji u Sredisnjoj Bosni. Imam prijatelja koji su se preselili u Zagreb tokom rata a sada zale sto su se odselili, jer nije ni tamo trava zelenija od ove nase u Sredisnjoj Bosni, cak nam je bolje u nekim stvarima nego tamo.

TT
ttolic
13:20 06.07.2011.

Izjava gospodina Lovrinovića je čisto politikanstvo. jedini cilj koji ovom izjavom Čović želi postići je podrška njegovoj politici. Ozbiljan političar ni u snu nebi pomislio, a pogotovo ne javno iznosio ovakve gluposti. Ali, ZNA SE, u kakvoj je funkciji ova izjava.

JO
JohnConnor
18:01 06.07.2011.

To Lovrinovic govori vise iz ocaja da ce se Hrvati iseliti, zato jer politicari iz Hrvatske cute ko p.ckice iako bi Hrvatska kao potpisnica daytonskog sporazuma morala reagirat kad se sistematski ustav BiH-a krsi na stetu bh-Hrvata. O moralnoj obvezi ne treba ni govoriti jer ta se nije nikad ni osjetila. bh-Hrvati trebaju Hrvatskoj samo kad se treba ratovati, onda se poziva na zajednistvo etc. Jedino rijesenje za Hrvate je izaci van s onim s cim se unislo u Federaciju i uspostava HR HercehBosne.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?