ZLOČIN

Ludi Bosanac pregazio ženu pa joj smrskao glavu o asfalt

\'IPL-PULA  NASILJE NAD ZENAMA OSNIVA SE SIGURNA KUCA U PULI FOTO DUSKO MARUSIC UZ vesne brnabic\'
Arhivska fotografija
05.01.2011.
u 10:43

Utvrđeno je da je ubio suprugu jer je bio ozbiljno psihički poremećen i da je mentalno bolestan

Svirepo ubojstvo 53-godišnje Bosanke, majke sedmero djece, u gradiću Landskruni u Švedskoj, koje je 3. rujna prošle godine počinio njezin nevjenčani suprug, okončano je nepravomoćnom presudom - neograničeno psihijatrijsko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa, s posebnim uvjetima za eventualno puštanje na slobodu!

Ne sjeća se


Naime, kako prenose švedski elektronički mediji, liječnički tim koji je ispitivao optuženog na suđenju, koje je počelo krajem studenoga, ustanovio je da postoji opasnost da počini novi zločin. Uhićeni 51-godišnji Bosanac I.Z. (objavljeni inicijali zbog neubrojivosti, nap.a.) optužen je zato što je ženu pregazio automobilom. On je na suđenju tvrdio da se ne sjeća zločina.

- Utvrđeno je da je ubio suprugu jer je bio ozbiljno psihički poremećen i da je mentalno bolestan. Zbog toga nije ni mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu, nego samo na obvezno psihijatrijsko liječenje - stoji u obrazloženju presude.

Oborio ženu


Žena je pregažena u uskom prolazu koji vodi u dvorište stambene zgrade. Svjedoci su potvrdili da je suprug najprije oborio ženu, zatim više puta prešao automobilom preko njezina tijela, a na kraju, poslije nekoliko minuta, izašao iz kola, prišao i glavom ubijene supruge udarao o asfalt. Osumnjičeni i njegova dvije godine starija nevjenčana supruga imali su zajedničku djecu, kao i onu iz njezina prvog braka. Došli su prije više godina iz Bosne, zaposlili se i u međuvremenu su dobili švedsko državljanstvo. Prema policijskoj evidenciji, 51-godišnji Bosanac prethodno nije bio osuđivan niti je imao bilo kakvih problema sa zakonom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije