Finale kupa kralja

Luka, skup si! Inter i Milan ne plaćaju više od 25 mil. €

'Atletico Madrid\'s Radamel Falcao (L) is challenged by Real Madrid\'s Michael Essien during their Spanish first division soccer match at Vicente Calderon stadium in Madrid April 27, 2013.  REUTERS/Se
'SERGIO PEREZ'
Autori: Tomislav Dasović, Ante Buškulić
17.05.2013.
u 14:27


Posljednja je to velika utakmica Mourinha za Real i Falcaa za Atletico

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani i Realov predsjednik Florentino Perez našli su se u Amsterdamu na finalu Europske lige i, uz ostalo, razgovarali o transferu Luke Modrića. Tu je informaciju objavio Corriere dello Sport, a zapravo je nastavak špekulacija da je Luka stavljen na listu igrača koji mogu otići dobiju li odgovarajuću ponudu. U Amsterdamu je, navodno, uz Šukera i cijelu Uefinu svitu bio i Zdravko Mamić!? Jamačno ne kao Platinijev gost, no u kontekstu nagađanja o pregovorima s Lukom strani mediji prenose izjave Marija Mamića kao njegova menadžera...

Ancelottijevih 50 posto

No, Modrićev odlazak u Italiju nije tako izgledan. Jer premda nije bio Perezov prvi izbor, nije ni razočarao predsjednika. S Mourinhom se nije toliko slizao da ga Jose vuče za sobom u Chelsea (Portugalčevi su privatni favoriti u karijeri ipak \"kosilice\" poput Materazzija i Pepea...), a treći i ključni razlog je što Talijani nemaju (ili ne daju) toliko novca. Real ga je platio 30 milijuna eura, nema razloga prodati ga jeftinije, a Milan i Inter nikad za igrača nisu dali više od 25 milijuna eura.

I dok Ancelotti šalje signale kako postoji 50 posto šansi da napusti PSG, Mourinho danas juriša na svoj posljednji trofej s Realom. Jedini ove sezone. Na Bernabeuu (21.30, prijenos na Sportklubu) protiv madridskog Atletica igra finale Kraljeva kupa, utakmicu za spas sezone za oba kluba. A osim Mourinhova, to je vjerojatno posljednja velika utakmica sjajnoga kolumbijskoga centarfora Falcaa u crveno-bijelom dresu. Falcao je prošle godine Atleticu donio naslov pobjednika u Europskoj ligi, što mu je jedini trofej u Španjolskoj.

Prošli pehar im je pao...

Ta dva kluba posljednji put su međusobno u finalu Kraljeva klupa igrali 1992. godine, kada je Atletico na Realovu stadionu slavio 2:0. Danas je Real favorit za naslov, ne zato što igra na svom stadionu, nego zato što od Atletica nije izgubio još od 1999. godine.

I u prvenstvu je Realova dominacija u odnosu na Atletico očita, devet bodova u plusu (81-72), usto Mourinhova momčad u španjolskim natjecanjima nije izgubila utakmicu još od 2. veljače i poraza od Granade. Bit će zanimljivo hoće li Mourinho za tu svečanu prigodu napokon \"odmrznuti\" Ikera Casillasa i postaviti ga na vrata, da kao kapetan ima priliku podignuti trofej. Jose je s Realom već osvojio Kraljev kup, prije dvije godine svladavši u finalu Barcelonu, nakon čega je u slavlju Sergiju Ramosu pehar pao pod kotače autobusa.

Posljednji Hrvat koji je igrao u finalu Kraljeva kupa bio je 1999. godine Goran Vlaović. U dresu Valencije igrao je do 62. minute u pobjedi protiv madridskog Atletica (3:0) u Sevilli.

Prije toga u finalima su pobijeđeni Robert Prosinečki (1996.) s Barcelonom od Atletica, Robert Jarni (1997.) s Betisom od Barcelone, Stipe Andrijašević (1994.) sa Celtom od Zaragoze...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije